CELE MAI NOI TEHNOLOGII IN EPILAREA DEFINITIVA CU LASER

CELE MAI NOI TEHNOLOGII IN EPILAREA DEFINITIVA CU LASER

  • 08 Mar, 2018

Părul nedorit, este aici. Dar asta nu înseamnă că trebuie să rămână. Veți economisi timp, bani și vă veți salva de la o viață de bărbierit. Procesul de îndepărtare a părului cu laser este practicat pe scară largă în clinici și saloane de infrumusetare care utilizează dispozitive proiectate și evaluate special pentru nevoile consumatorului. În cele din urmă, în timp, îndepărtarea părului cu laser este mai rentabilă decât epilarea sub orice alta forma.
In ultima instanta vorbim de cele mai performante lasere, cele care distrug foliculul firului de păr prin încălzire. Avantajul major este că se pot folosi pe pielea bronzată, de la fototipuri inchise pana la foarte deschise, fara riscuri, pe par deschis la culoare și în timpul verii.


Aparatul de epilare definitiva laser, HR 808, produs de Mantis, unul dintre cei mai renumiti producatori de aparatura de pe piata Italiana, producatori de echipamente de ultima generatie pentru tari din lumea intreaga. Societatea si-a canalizat eforturile in ultimii ani asupra cercetarilor in domeniul medicinii cosmetice. Datorita MANTIS HR 808 Diode Laser tratamentele de epilare, pot fi efectuate, pe toate fototipurile in orice perioada a anului, fara contraindicatii.
Cercetarea stiintifica a facut posibil trecerea peste limitele tehnologiei traditionale folosind o sursa de lumina, care previne aparitia petelor inestetice pe piele, si face posibila executarea tratamentelor pe pielea expusa la soare si fototipuri de piele inchisa.


Cum functioneaza epilarea cu laser ?
Precizie. Laserul HR808 poate direcționa selectiv pulsul catre radacina firului de păr , excluzand pielea din jur. Acesta reprezinta un beneficiu deosebit față de epilarea IPL, deoarece utilizarea laserului devine mai potrivită pentru tratarea persoanelor cu fototipuri de piele inchise. Precizia înseamnă, de asemenea, că ar trebui să se obtina rezultate mai devreme.
Laserul dioda, cu actiunea sa specifica de fototermoliza selectiva cauzeaza supraincalzirea foliculului si previne permanent cresterea acestuia, datorita deteriorarii celulelor germinale.
În primul rând, părul este distrus de sub piele și se desprinde complet. Apoi porii pielii se inchid, lăsând doar pielea netedă , un lucru deosebit  de important pentru femeile care au părul mai închis, care este încă vizibil chiar și după bărbierit.


Factorul durere
In mod normal epilarea definitiva poate fi dureroasa. Datorita technologiilor in domeniu tot mai avansate avem la momentul de fata alternativa nedureroasa de epilare cu laser dioda .

Durata tratamentului
Tratamentul cu laser este surprinzător de rapid, în funcție de stilul de lucru al tehnicianului .Pentru zona axilei de exemplu poate dura mai putin de 4 minute.

Este recomandat in medie 5 si 8 sedinte (in conditii hormonale normale) , la un interval de 4-6 saptamani in functie de grosimea firului, zona, pigmentatie, densitatea firelor de par,  factori metabolici si hormonali si nu in ultimul rand reactivitatea individuala.

Tratamentele de epilare definitiva sunt programate conform fiziologiei reaparitiei firelor de par care se desfasoara in 3 faze: de crestere, de stagnare si de regresie. Niciodata nu avem la un moment dat toate firele de par crescute.

Fotoepilarea este utila si eficienta numai in faza in care firele de par exista in teaca lor, acesta fiind momentul in care caldura produsa este condusa de catre fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos. In oricare din celelalte doua faze, tratamentul nu isi realizeaza scopul, acela a distruge radacina, datorita faptului ca firul de par nu comunica direct cu radacina.


Inainte de epilarea cu laser
Este esential cu cel putin doua zile inainte (sau imediat inaintea) inceperii  tratamentului de epilare  cu diode laser zona ce urmeaza a fi tratata trebuie barbierita cu lama de ras, firul de par nu trebuie sa fie vizibil din piele. Este strict interzisa epilarea cu ceara sau cu penseta inainte de tratamentul cu dioda laser cu minim 3 saptamani (motivul: tratamentul nu va fi eficient deoarece parul, in special in faza anagena, va fi atasat de bulb).
Echipamentul laser va fi ajustat în funcție de culoarea, grosimea și locația părului ce urmeaza a fi tratat, precum și de fototipul pielii.


Beneficiile îndepărtarii părului nedorit cu laser
Tratamentul  cu laser este potrivit pentru înlăturarea părului nedorit in general de pe toata suprafata corpului, de la nivelul feței, picioarelor, brațelor,axilei,etc.
•    Efecte secundare minime sau inexistente.
•    Economie de timp si bani.
•    Eliminarea foliculitei
•    Tratamentul este posibil pe orice tip de piele, chiar si pe pielea bronzata
•    Nedureros
•    Sedinte de scurta durata


Contraindicatii
•    Cancer. In particular cancer de piele.
•    Sarcina (cu toate acestea tratamentul nu dauneaza fatului).
•    Administrarea de medicamente fotosensibile si plante medicinale neutre pentru care expunerea la lumina cu energie intre 590 si 1200 hm este contraindicata.
•    Acnee si boli ale pielii
•    Diabet necontrolat
•    Piele delicata si uscata
•    Administrarea de anticoagulant
•    Administrarea medicamentelor fotosensibile (Isotretinoin, Asioskin, Isoriac, Roacutan), deoarece pot modifica echilibrul hormonal, antibiotice (Tetraciclina), Cortizon.
•    Boli renale, diabet, care pot modifica cicatrici, cardiovasculare, boli dermatologice
•    Atentie sporita la bolile psihologice.
•    Epilepsie

Dupa epilarea cu laser
Procedura reprezinta indepartarea progresiva a părului pe termen lung, aceasta duce la inhibarea creșterii părului, rezultatele pot fi partial permanente si in general este recomandata o sedinta de intretinere odata pe an pentru mentinerea rezultatelor obtinute. Părul care crește este adesea mai subțire, mai deschis la culoare și mai puțin vizibil.


Cand nu este eficienta epilarea definitiva?
Tratamentul nu este eficient in cazul parului alb sau blond, deoarece acesta este lipsit de pigment.