Vitamina D si bronzarea

Vitamina D si bronzarea

  • 12 Iul, 2014

O vitamina importanta pentru organism - vitamina D -  asigura oase puternice si sănătoase.

Aceasta susţine, de asemenea, muschii si nervii din organism.  Fără vitamina D, organismul nu ar putea functiona optim atunci faceti exercitii/sport. Studiile clinice au demonstrat ca o expunere regulate la soare asigură organismului un aport suficent de vitamina D, şi că sportivii  pot avea performante mult mai bune daca se expun la soare decat fara aceste expuneri la razele UV.

Despre vitamina D

Putem sa ne luam aportul de Vitamina D, dintr-o sesiune de bronzat de la un salon de bronzare?

Găsiţi răspunsul şi mai multe informaţii despre aparate de bronzare şi vitamina D in sfaturile de mai jos:

Vitamina D este o vitamina solubila, care este necesara pentru sanatatea dintilor si a oaselor. Este important pentru metabolismul de minerale, care joacă un rol in sistemul imunitar. Oase slabe si pietre la rinichi sunt simptome de deficienta de vitamina D.

Puteţi obţine vitamina D atunci cand pielea este expusă la soare, sau puteti obtine aportul de vitamina D de la o sesiune de bronzare dintr-un aparat de bronzat.

Alimente cu vitamina D includ laptele fortificat cu vitamina D, peşte gras, şi uleiurile de peşte.

In tarile nordice, valoarea medie de lumina soarelui nu este suficienta pentru a furniza o cantitate suficienta de vitamina D in lunile de iarna. Unii oameni din aceste zone nordice au observat ca, folosirea unui aparat de bronzat si absorbtia de vitamina D sunt legate.

Prin bronzarea la un solar, vitamina D, se va absorbi in acelasi mod precum din expunerea la soare.Există multe beneficii pentru bronzarea în timpul iernii, de la efecte pozitive de bronzare (cum ar fi acea stralucire de aur) la absortia de vitamina D necesara organismului.