Tipuri de sisteme pentru epilarea definitiva si diferenta dintre ele

Tipuri de sisteme pentru epilarea definitiva si diferenta dintre ele

  • 31 Oct, 2014

Din ce in ce mai multe tipuri de aparate de epilare definitiva apar pe piata, dar care este cel mai potrivit pentru salonul tau?

Există o abundență de opțiuni pentru sistemele de epilare definitiva, cum ar fi  IPL-ul, Ruby laser-ul sau Diode laser-ul. Unele sunt mai eficiente decat altele pentru îndepărtarea părului, dar rezultatele difera de la persoana la persoana si chiar de la o sesiune de epilare la alta.

Cum functioneaza aceste sisteme de epilare definitiva?

Ruby Laser

Dintre toate sistemele de epilare cu laser, Ruby laser-ul este sistemul original si primul de acest fel. Melanina din piele absoarbe laserul Ruby foarte eficient, dar acest laser - în comparație cu alte lasere - este o alegere mai bună pentru părul mai subtire sau deschis la culoare.

Laserul Ruby nu ar trebui utilizat pentru îndepărtarea părului pe piele mai inchisa la culoare sau bronzata.

IPL-ul sau lumina intens pulsata

Sistemul IPL este o metoda foarte populara de îndepărtare a părului. Un sistem IPL folosește "lumină intens pulsată" pentru a îndepărta ușor și în condiții de siguranță parul de pe fata, picioare, spate și bikini. Impulsurile de lumină concentreaza căldura lor asupra foliculilor de par, distrugându-i fără arderea sau deteriorarea pielii din jur.

IPL nu este un laser ci o lampă cu flash xenon. Spre deosebire de lasere, IPL-urile au fost mai întâi dezvoltate în scopul de reintinerire a pielii. 

Indepărtarea părului cu laser IPL este relativ rapidă și nedureroasa. Efectele secundare sunt puține, dar pot include roșeață sau umflarea zonei tratate; acestea ar trebui să dispară rapid.

Cei mai buni candidati pentru IPL au pielea deschisa la culoare si parul mai închis, deoarece IPL-ul vizează pigmentul din foliculii de par.

Multe persoane folosesc aceasta metoda; daca parul totusi creste la loc, este de cele mai multe ori rar si subtire.

Diode Laser

Sistemul de epilare cu Diode laser implică un fascicul de lumină și căldură concentrat care este direcționat în foliculii de par, spre melanina din acestia. Pigmentul absoarbe astfel energia laserului si este distrus, creșterea firului de păr fiind astfel inhibata.

În timp ce laserul este o lumina pura, foarte selectiva de aceeași lungime de undă optimă (de culoare roșie), IPL este o formatie de diferite lungimi de undă (culori), care este mai puțin eficienta pentru a elimina celulele de creștere a părului. Energia laser este îndreptată inspre foliculi, dar in acelasi timp pielea din jur este protejata. 

Metoda de epilare cu Diode laser poate implica mai multe tratamente. Fiecare sesiune cu acest tip de laser este rapida, si efectele secundare sunt aproape neexistente.

Experții din industria infrumusetarii și medicii considera Diode laser-ul ca standard în îndepărtarea părului cu laser, deoarece acesta este cel mai eficace, eficient si sigur de pe piata.

La momentul de fata, cele mai populare sisteme de epilare din industria infrumusetarii din Romania sunt IPL-urile, si mai recent, Diode laser-ul.

Iata aici cateva diferente si asemanari intre acestea :

Fasciculul unui sistem IPL nu se concentrează pe o singura tinta - ci folosește o gamă de lungimi de undă, astfel încât lumina se dispereseaza în direcții variate. Prin urmare, rezultatele IPL nu sunt la fel de eficiente ca și cele cu diode laser și numărul de tratamente necesare pentru a obține rezultate definitive este adesea mult mai mare cu IPL. Sistemele IPL sunt, în general, mai economice, comparativ cu diode laser. Diode laser a fost special conceput pentru indepartarea parului, si prin urmare nu este posibila efectuarea altor tratamente cu acesta, cum ar fi fotoreintinerirea sau indepartarea petelor pigmentare (in cazul IPL). Cele doua sisteme, atat diode laser-ul cat si IPL-ul nu pot indeparta parul lipsit de pigment, cum ar fi cel alb, gri sau blond foarte deschis. Un avantaj foarte mare pentru diode laser il reprezinta posibilitatea tratarii fototipurilor V si VI, adica pielea mai inchisa la culoare si chiar si pielea bronzata, ceea ce in cazul IPL este mai dificil sau total nerecomandat. Un alt avantaj este lipsa disconfortului in cazul Diode laser, tratamentul cu acesta fiind complet nedureros, in timp ce tratamentul cu IPL poate cauza o senzatie de disconfort sau durere, aceasta diferand de la o persoana la alta.

In concluzie, epilarea definitiva devine realitate cu ajutorul sistemelor IPL sau Diode laser, alege-l pe cel mai potrivit pentru salonul tau!